luni, 27 decembrie 2010

Nicolae Dica si alte transferuri posibile


Transfer Rumours e termenul folosit de englezi. Noi le spunem transferuri posibile sau zvonuri. In Liga 1 s-au petrecut destule pe final de an. Transferurile care tin ocupate sarbatorile marilor cluburi tin si capul de afis in ziare.

Nicolae Dica revine la Steaua

Venirea lui Nicolae Dica la Steaua nu face decat sa aduca aminte din nou de anul de glorie 2006 in care Steaua a ajuns semifinalele Cupei UEFA alaturi de o echipa tinuta pe picioare de Dica, Radoi sau Goian. Cosmin Olaroiu era antrenorul de atunci si Mihai Stoica managerul general. Nicolae Dica este unul din jucatorii care au confirmat in Liga 1, care au jucat si au marcat la nationala dar care nu au confirmat in strainatate. Nicolae Dica nu a ajuns la nicio echipa mare, desi a fost jucatorul unui club de Serie A, nu a devenit un mare jucator din Il Calcio. Revenirea la Steaua nu face decat sa ne duca cu gandul la locul sau in asezarea tactica. Asadar, Nicolae Dica va juca in locul lui Bogdan Stancu sau va fi rezerva de lux? Nicolae Dica poate juca si in banda, pe stanga de preferat, dar Dica nu e omul care sa faca ambele faze. Asadar Marius Lacatus are de stabilit pozitita unui jucator tehnica, bun pasator dar care face doar faza ofensiva si nu este un atacant de careu. In partea centrala titular este Bogdan Stancu cel mai bun atacant roman in 2010 dupa unele anchete jurnalistice, in partea stanga este titular Cristian Tanase, un alt argesean la fel ca si Stancu, care este considerat unul din cei mai tehnici jucatori din Liga 1.

Alte transferuri posibile

Universitatea Cluj si Astra au atacat piata fotbalistica cu doua transferuri de marca, profitand de noua strategie a clubului Dinamo. Astra l-a luat pe Ousmane N'Doye iar U Cluj l-a luat pe Adrian Cristea, asta reprezentand un atac pe piata transferurilor. Alte zvonuri il duc Abrudan la U Cluj despre care se spune ca va semna chiar maine. Timisoara il doreste pe Tibi Balan, Bornescu pleaca de la Rapid dar nu se stie unde, Astra sau Dinamo sunt pe fir, Florin Bratu a plecat si el de la Dinamo si e liber de contract. Ultimul zvon este ca Valerica Gaman este dorit de Basel din Elvetia pentru o suma deocamdata fictiva de 2,5 milioane de Euro care l-ar salva pe Piturca si i-ar permite sa intareasca echipa in aceasta pauza.

Niciun comentariu: